Home session, Oslo

Mamma Eirin sende meg en forespørsel om nyfødt fotografering da de var gravide med termin i Desember 2020.

Lille Ferdinand ble født 15.12.20, og 5 dager senere ble jeg invitert hjem til de for en hjemme fotografering. 

Ferdinand kom til verden med keisersnitt, litt på overtid, men helt perfekt! Mamma Eirin og pappa Thomas krydde av stolthet når jeg endelig fikk se deres lille familie, og endelig skulle de få bildene til å dokumentere det. 

Hjemmefotografering eller fotografering generelt i desember måned er utfordrende med tanke på lite dagslys og kortere dager, da jeg som fotograf kun jobber med naturlig lys. Vanligvis så elsker jeg overskyet vær, men denne gangen skulle jeg gjerne hatt litt sollys for å booste opp lyset i leiligheten, men hva er ikke livet uten litt utfordringer? 

Jeg klemte den lille familien inn på soverommet og opp etter den eneste naturlige lyskilden de hadde, et vindu. Eirin og Thomas gløder som nybakte foreldre og Ferdinand storkoste seg med all oppmerksomheten! Å gjøre en hjemme fotografering i en pandemi har ikke vært noe problem. Alle smittcvernsregler er ivaretatt og jeg som fotograf bærer munnbind på igjennom hele seansen. Vi holder avstand så godt som vi kan og vasker hender hyppig. Jeg forlot familien med en sovende baby, store smil rundt munn og veldig spente på å få se bildene. 

 

Familien bestilte et nydelig album kalt "Ferdinand 5 dager ny", en masse bilder til en hjemme laget bilde vegg samt ekstra bilde print til familie og besteforeldre som i denne pandemien ikke har fått sett lille Ferdinand enda.