top of page

SKIEN, TELEMARK

 

Da jeg møtte Mette og Bård for første gang på en nydelig liten kafé i Skien var et 'kjærlighet ved første blikk'. Det føles rart og si, men vi klikket bare så innmari godt fra første stund og jeg visste at dette vil være en dag jeg ikke ville gå glipp av. 

Mette og Bård møttes på dansegulvet og har siden være kjærester, samboere, foreldre, og nå ektefeller!

Reisen hit har vært lang, det er nå 8 år siden første dansen og siden har de fått to nydelig sønner, bygget et hus og for å toppe det hele, følt endel på angsten rundt pandemien. Men, en ting var sikkert, ingenting skulle stoppe disse to i å bli smidd i hymnens lenker og avslutte det hele med årets fest (etter alle restriksjoner så klart!)

Dagen kom og den startet hjemme hos Bård og guttene som satt i hver sin stol i stua å så på barne TV. De har ventet i spenning på fotografen som skulle komme å ta bilder av deres matchende antrekk som mamma hadde pent hengt opp i gangen. Mette, hun har tilbrakt morgningen hos salong Cao og var nesten ferdig med hår og sminke når jeg ankom. Sommerfuglene oste i luften mens hun tok på seg brudekjolen og fikk sin siste dusj med hårspray før bilen tutet utenfor. 

Utenfor kirken stod deres to sønner Henrik og Elias med hver sin blomsterkurv og store smil da de så mamma i hvit, lang kjole! Henrik hadde gledet seg veldig til å gå først inn i kirken, mens Elias var mer opptatt av at blomstene skulle kastes på gulvet. Gleden var stor da Bård og tårene lå på spreng da han så Mette gående nedover gulvet på armen til sin stefar. Disse vakre menneskene ble så overveldet av synet til hverandre at de glemte omverden et sekund og gikk rett i armene på hverandre. 

Det var en nydelig vielse med alle følelsene uten på kroppen og utenfor skinte solen og såpeboblene fløy med vinden. Ferden gikk nå videre til Mule Varde i Porsgrunn for en liten intim lunsj og portrett bilder. Solen steker og gradestokken nærmer seg 30 varmegrader, vannkanten har aldri vært med fristene. Mule Varde krydde i bade glade mennesker og gratulasjonene til brudeparet var mange mens vi ruslet ned som skjærgården. Frist bris, sol og vann så langt øye kan se var akkurat det vi trengte nå. Mette og Bård tok fotografering med publikum på strak arm og vandret inn i sin egen boble der vi stod på sval berget. Takket være en forlovelses fotografering på forhånd visste de akkurat hva jeg skrek og snakket om når jeg prøver å kommunisere med de på avstand gjennom strand mengden. Alt i alt, var fotograferingen perfekt og innmari gøy - og husk når du kommer kledd i hvitt på bryllupsdagen din er det ingen skam å be folk flytte seg for deres bryllupsbilder! 

Resten av bryllupsdagen skulle holdes på Århus gård i Skien og her ble vi møtt av søt sugne gjester, champagne og bryllups kake klar til å kuttes! (Jeg elsker kake kutting før middag) Til tross for nydelig sommervær og potensiell tropenatt ble middagen holdt inne i låven, men alle gjestene søkte tilflukt utendørs så sant muligheten var der. Derfor flyttet både bar og DJ ut i hagen og det ble langbord, fest og dansegulv ut i de sene natte timene. Vi avsluttet kvelden med å ta en gåtur utpå kornåkeren i solnedgangen for en time-out fra gjester, taler og mingling. Mette og Bård har nå endelig grått, smilt og ledd seg igjennom alle talene og ikke minst fått lagt nervene på hylla etter å ha sagt nydelig, gode ord til hverandre. 

Å avslutte kvelden med en tur bare dere to er så undervurdert, og er det en nydelig solnedgang er det bare en REN BONUS! 

Tusen takk Mette og Bård for tilliten og for at dere valgte meg til å være deres fotograf. 

Dere er som alle nevnte i sine taler, de varmeste, søteste og mest inkluderende menneske jeg har møtt. Jeg sier virkelig med hånden på hjertet mitt at jeg ikke ville dra hjem etter en 12+ timer arbeidsdag, fordi dere er sabla unike og jeg digger dere!!

 

bottom of page